Vrije Basisschool H Familie Leenstraat 110 Izegem - tel.: 051 30 21 26 - info@schoolbosmolens.be

Start gezonde week

Geplaatst op mon 2 mar

Carnavalstoet

Er staan meer sfeerbeelden bij de klas van uw kind.

Geplaatst op thu 12 feb

Gedichtendag

vandaag 29 januari 2015

gedichtendag

alles kan en mag

1 en 2 deden mee

ga op zoek

aan een muur of in een hoek

doe je met ons mee?

Geplaatst op thu 29 jan

Bouwwerken

BOUWWERKEN BINNENKORT VAN START

Tijdens het komende anderhalf jaar verrijst aansluitend aan de lagere afdeling een nieuw gebouw voor 8 kleuterklassen. De nieuwbouw vormt tevens de nieuwe poort en toegang tot het scholencomplex waaronder ook het administratieve gedeelte, een polyvalente ruimte, de leraarskamer een plaats krijgen.

 Verloop van de bouwwerken

De realisatie en het 30-jarig onderhoud van het nieuwe gebouw werd door de nv Scholen van Morgen toegewezen aan de aannemer Alheembouw nv, die behoort tot de THV Juvalho. JUVALHO is een partnership van 5 bouwbedrijven in het kader van het schoolbouwproject ‘Scholen van Morgen’. De goede geografische spreiding en de gecombineerde kwaliteitsaanpak maken het de geprefereerde partner voor de bouw van uw schoolproject.

De werfzone bevindt zich naast de school, naast de ingang van de kinderopvang. Op deze locatie wordt vanaf 1 juni 2015 het gebouw gerealiseerd. Daarnaast gebeurt de heraanleg van de ingang, de aanleg van de kleuterspeelplaats, het invullen van de groene zone rond de school. Hiervoor wordt beroep gedaan op  AGION die o.a. werken aan de buiteninfrastructuur subsidieert.

Bereikbaarheid

Tijdens de werken  blijft de school toegankelijk via de bruine schoolpoort op Leenstraat 110. De ingang via de grote metalen poort is voorbehouden aan het aannemersbedrijf. De schoolomgeving wordt veilig afgesloten van de bouwwerken.

 Publiek-private samenwerking ‘Scholen van Morgen’

Het bouwproject wordt gerealiseerd via de publiek-private samenwerking DBFM Scholen van Morgen. Eind 2016 zijn de werkzaamheden achter de rug en kunnen we de kleuters verwelkomen in nieuwe ruime klassen.

Via de publiek-private samenwerking DBFM Scholen van Morgen staan in Vlaanderen in totaal 165 nieuwbouw- en/of renovatieprojecten gepland over alle onderwijsnetten heen. De vennootschap staat in voor het ontwerp (Design), de bouw (Build), de financiering (Finance) en het 30-jarig onderhoud (Maintain) van de schoolgebouwen. 

Geplaatst op tue 27 jan

Inschrijvingen schooljaar 2015-2016

Beste ouders,

Naar aanleiding van het  nieuw inschrijvingsdecreet moet elke school zijn maximumcapaciteit bepalen. Tijdens een overleg met de directies en na goedkeuring van het schoolbestuur beperken we het aantal leerlingen  in onze school  tot max. 50 per geboortejaar voor de kleuterafdeling  en 50 per  leerjaar.

Alle leerlingen die momenteel bij ons school lopen, blijven uiteraard ingeschreven. Zo kunnen alle  leeftijdsgroepen  hun huidig aantal behouden.

Wanneer starten de inschrijvingen?

Vanaf 3 maart 2015 kan je broers of zussen inschrijven van kinderen die al in de school ingeschreven zijn. Zij krijgen voorrang.  Ook stiefbroers – en zussen, halfbroers en – zussen of andere kinderen die  op hetzelfde adres wonen krijgen voorrang.

Dit geldt ook voor de inschrijvingen van kinderen van personeelsleden.

- Vanaf 17  maart 2015 start de inschrijvingsperiode voor alle kinderen.

Alle ouders van kinderen die geboren zijn in 2013 ( of vroeger) kunnen hun kind inschrijven voor het schooljaar 15-16. Ook al kan het kind pas instappen op 1 september 2016.

 Alle inschrijvingen gebeuren tijdens de openingsuren van de school.

Breng zeker een identiteitsbewijs (eventueel sis-kaart) van het kind mee.

Geplaatst op thu 15 jan

Keuzekaarting voor ontbijtproducten!

Geplaatst op mon 15 dec

50 jaar Kerk - Bijbelverhalen in lego

Als u op de foto klikt kan u een filmpje bekijken dat door enkele leerlingen van onze school werd

gemaakt.  Met lego bouwden ze bijbelverhalen en maakten met foto's ervan een filmpje!

 

Geplaatst op thu 4 dec

Adventswijding

Geplaatst op wed 26 nov

KERK TE KIJK !

In het kader van de viering 50 jaar parochiekerk heeft onze school ook haar steentje bijgedragen. Een bezoek aan de kerk en de toren gaf de leerlingen voldoende inspiratie om geestrijk en creatief aan de slag te gaan.

Tijdens een muzische namiddag mocht ieder zijn talent naar boven halen. Beeldig, kleurrijk werd er gewerkt rond gebouw – God – geloof – gemeenschap – gebed. Het resultaat mag gezien zijn! Een hele waaier van voorstellingen die de kerk veelzijdig on der de aandacht brengt naar vorm en taal. De kleuterafdeling bezorgt de kerk een heuse verjaardagskroon.

Vanaf 20 november tot 20 december kan u dit bezoeken. Het is de moeite waard en toont onze waardering voor wat de kinderen gepresteerd hebben.

 

Bij de klas van uw kind kan u meer foto's bekijken.

Geplaatst op fri 21 nov

Wakker voor vrede

In de vredesweek starten we met de school

het nieuwe pastorale thema.

Elke klas maakte een vredesduif.

Daarop kan je lezen hoe elke klas dit jaar aan vrede werkt.

Er is vrede in mijn hart…

Geplaatst op tue 23 sep

Onze school in de krant - strapdag

Geplaatst op fri 19 sep

Durbuy - 2014

U kan enkele sfeerbeelden bekijken bij onze klassen in beeld.

Geplaatst op fri 12 sep - zesde leerjaar

Welkom

We wensen u van harte een goede start van een schitterend schooljaar 2014-2015 toe.

Geplaatst op wed 27 aug

schooljaar 2014 - 2015

Geplaatst op mon 25 aug