Vrije Basisschool H Familie   Leenstraat 110 Izegem - tel.: 051 30 21 26 - info@schoolbosmolens.be
home   contact   digitale krant   zoeken   sitemap   
  directie

 

 

 

De opdracht als directeur van onze school werd toegekend aan mevr. Lisette Gheysens.

Zij is zeker geen onbekende...

Afkomstig van onze parochie (Roterijstraat Lendelede) was zij eertijds actief als leidster en groepsleidster van Chiro Bosmolens. Langs die weg hebben velen haar leren kennen als iemand met inzet en verantwoordelijkheidszin.

een woordje van de directie:

De poorten van onze school staan weer uitnodigend open. Kinderen en leerkrachten stappen het nieuwe schooljaar in. Bij iedereen is het voornemen wellicht heel groot om iets boeiends te maken van elk van de 180 schooldagen!

Na 4 jaar het directieambt gedeeld te hebben met mr. Herman Dejonckheere, krijg ik van het schoolbestuur de kans om die taak nu volledig op mij te nemen. Waarvoor dank!

Het pedagogische wil ik op dezelfde manier verder zetten. Het financiële en het materiële komen daar nu ook bij. Dat is niet niets. Maar met evenveel enthousiasme wil ik me ook daarvoor inzetten.

School maken doen we samen. Alles wat we ondernemen en doen staat in het teken van het kind.

Samen streven we ernaar dat ieder kind zich goed voelt op onze school. Naast het onderwijskundige zijn het opvoedkundige en het socio-emotionele aspect even belangrijk in de groei van elk kind.

Je kan je maar goed voelen als je het vertrouwen krijgt om jezelf te kunnen ontwikkelen, als je steun krijgt en weet dat er wel altijd iemand is die naar je luistert, als er duidelijke afspraken zijn en als je weet dat iedereen probeert afspraken zo goed als mogelijk na te komen. Het is een wisselwerking van vertrouwen en de kans krijgen om te uiten hoe en wat je voelt.

Dit geldt niet enkel voor de kinderen, maar ook voor ons, volwassenen. Op die manier kunnen we de relatie nog versterken tussen kinderen onderling, leerkrachten en kinderen, leerkrachten onder elkaar, leerkrachten en ouders, het volledige schoolteam met alle personeelsleden, de school met de parochie, de school met externen.

… en bouwen we samen aan ‘De school van de Bosmolens’.

Lisette